-
Strefa klienta
-
Koszyk ( 0 )

-
Polska kuchnia koszerna


Wpisz swój e-mail |
Wysyłka w ciągu | natychmiast | ||||||||||||||
Cena przesyłki |
15.9
|
||||||||||||||
Dostępność |
|
||||||||||||||
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
EAN |
Zostaw telefon |
- Opis
- Opinie i oceny (0)
- Zadaj pytanie
Reprint wydania z 1877 r. Tytuł w całości brzmi: „Polska kuchnia koszerna” zawierająca najrozmaitsze potrawy i pieczywa, konfitury i soki, oraz szczegółowy przewodnik do urządzenia koszernego gospodarstwa przez Rebekę Wolff, tłumaczone z niemieckiego przez S.D. nakładem tłumacza, Warszawa, 1877 " Wstęp najlepiej prezentuje wartość tej unikatowej pozycji. "…Wychowana w domu dobrym i koszernym i będąc przeszło 28 lat gospodynią, postanowiłam sobie przyjść w pomoc paniom Izraelitkom, chętnie pragnącym zadość uczynić wymaganiom gastronomicznym, a jednak nie chcącym zerwać ze swoją religią i tradycją. Dziełko niniejsze, często w oryginale przeze mnie używane, przetłumaczyłam na język ojczysty. Zawiera ono przepisy najdelikatniejszych, również jak i najzwyczajniejszych potraw, mięsnych i mlecznych, przepisy na różne pieczywo, konfitury, soki, galarety, kremy, sosy itp., wszystko przyrządzone w sposób koszerny. Kierując się tą książką, niewiele należy dołożyć starania, ażeby tanim kosztem dom koszerny w porządku utrzymywać. Tak szczegółowo obeznana jestem z tą książką, iż jestem przekonaną o akuratności zawartych w niej przepisów i śmiało polecam ją naszym paniom postępowym, jako też i zachowawczym, jako mogąca zaradzić we wszelkiej okoliczności tyczącej się gospodarstwa…"
- Polecamy
- Nowości
- Bestsellery